Σάββατο, Ιανουαρίου 24, 2009

Γίναμε σίριαλ, όντως...

Κι όχι μόνο σίριαλ, εδώ που τα λέμε. Τηλεόραση είναι, βέβαια, και πώς θα μπορούσαν να λείπουν τα κλισέ και οι απλουστεύσεις; Μέχρι εδώ, τίποτα περίεργο. Στο κάτω-κάτω, κάπως πρέπει να γεμίσει η ώρα και τα επεισόδια. (Όσο κι αν πάντα προκαλεί εντύπωση πόσα κλισέ μπορούν να χωρέσουν μέσα σε σαράντα λεπτά.) Τείνουμε, ωστόσο, να... γίνουμε σαπουνόπερα, μα την αλήθεια. Και μάλιστα, με μια δόση «φιλμ νουάρ» ή «αστυνομικού άρλεκιν»... Αυτός ο υπαινιγμός ότι τον Καρυωτάκη τον... σκότωσαν επειδή ήταν... «κομμουνιστής»! Το φάντασμα της αυτοκτονίας θα στοιχειώνει τους πάντες και τα πάντα (εις τους αιώνας των αιώνων --αμήν)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είσαι λίγο απόλυτος και βιαστικός? Το σίριαλ το παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, κάι όπως κατάλαβα η συγκεκριμένα ατάκα θα μπορούσε να εκφράζει την υπόνοια ενός φοβισμένου, άτολμου δημοσιου υπαλλήλου εκείνης της εποχής. Εξάλλου, είναι γνωστη η μαχητική συνδικαλιστική δράση του Καρυωτάκη.

lost είπε...

Προφανώς και θα μπορούσε να είναι ο φόβος του δημοσίου υπαλλήλου της εποχής. Καμία αντίρρηση. Ο αχταρμάς, όμως, είναι ενοχλητικός -- όπως και τα κλισέ. Τηλεόραση, βέβαια, είναι. Τι να κάνεις: χρειάζεται σεξ, αίμα, δολοπλοκίες, μελό και τα τοιαύτα για να πουλήσει.

Διάττων είπε...

Εγώ το βρήκα πολύ "ελαφρύ" το σήριαλ για το τεράστιο ποιητικό βάρος του Καρυωτάκη! Η σκηνή της αυτοκτονίας ήταν για γέλια, γενικά όλες οι σκηνές είναι σύντομες, κοφτές και καμιά δεν εγείρει μεγάλα συναισθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Θανατος και αιμα.

δεν σου λεω μωρη κοφα είπε...

Το σηριαλ ειναι πολυ ωραιο.Το δειχνει τις πεμπτες στην ετ1 στις 22.00 και τα σαββατο στις 21.00

δεν σου λεω μωρη κοφα είπε...

http://www.livemovies.gr/series/kariotakis
Για το veoh πρεπει να κατεβασεις το προγραμμα veoh tv.Δινει πληροφοριες οταν μπεις στο veoh